woensdag 23 november 2016

Fietskledij 2.0

Echte renners kledij 2.0


www.isadoreapparel.com
www.cafeducycliste.com
Via Pinterest kom ik vaak nieuwe fietskledij tegen. Het lijkt alsof fietskledij in een nieuw tijdperk is gestapt. Er zijn nieuwe merken met echt een mooie stijl. Er is een heel goede combinatie van echte fietskledij voor de racefietser met dat vleugje lifestyle gehalte. Enkele van die merken die dit doen zijn het meest bekende PEdALED, die het nieuwe shirt maakte voor de Transcontinental Race, en Rapha. Andere merken met dezelfde stijl is Isadore Apparel en Café du Cycliste. Alle vier deze merken hebben prachtige spullen. Echt een heel mooi design. Veel van die merken hebben producten met merinowol. Sommige producten zijn eigenlijk ook perfect te gebruiken als casual kledij, maar dan telkens met een oogwenk naar het fietsen, bijvoorbeeld met zakken op de rug. De producten zijn jammer genoeg ook iets duurder. Zelf vind ik van Café du Cycliste de Albertine Orange en Camel prachtig. Ik zou deze jas graag aanschaffen voor dagelijks woon-werkverkeer.

Links:Isadore ApparelPEdALEDRaphaCafé du cycliste (Cote d'Azur)

Schoenen


Foto: www.bikerumor.com
Bij de fietsschoenen is er ook een nieuwe trend. Ook hier lijker er meer schoenen in lifestyle casualvorm te komen. Zelf vind ik de schoenen Giro Empire echt prachtig. Ook weer een sportief model, maar dan met een vleugje retro. De veters doen het echt meer op een schoen lijken ipv zo'n astrounautenmodel. De Giro Republic is ook echt een mooi model. Meer urban. Echt een mooi design voor onder een gewone broek.
Foto gevonden op Pinterest.com

Een ander merk van schoen is Quocpham. Ik ben er persoonlijk niet echt wild van, maar aan het aantal modellen te zien op hun website is er duidelijk een markt voor.

Links: Giroquocpham.com

T-shirts

Als je eens zoekwoorden t-shirt cycling in Google typt kom je al snel heel wat sites tegen. Je kunt er heel wat vinden met leuke quotes en afbeeldingen. Aan de t-shirts kun je echt zien dat fietsen hot is! De sites die ik het beste vond zijn: Cycleshirts, Spreadshirt, Teezily, Cycology, Velojunkie.

Ik heb al eens een t-shirt besteld op Spreadshirt. Ik bestelden zoals gewoonlijk een L, maar die was veel te groot en die werd dan ook probleemloos geruild. Bij Spreadshirt kun je ook je eigen ontwerpen toevoegen, voor degene die dus een leuk fietsontwerp hebben voor een t-shirt. Op Teezily kun je ook je eigen t-shirt of sweater ontwerpen om dan vanaf daar te verkopen.
Foto: velojunkie.nl

Retro

Foto: Magliamo.be
Retro en vintage zijn er in. De merk je ook aan de kledij van de merken die hierboven beschreven staan. Hiervoor kwam ik al volgende links tegen Retro Cycling Shirts en Magliamo. Bij Magliamo vind je echte retro wollen truitjes. Echt mooi, maar ik zie mezelf er niet fietsen. Deze shirts zijn eerder voor wie aan z'n retro fietsevenement wil deelnemen. Op de webshop van het wielermuseum in Roeselare kun je ook retrotruitjes komen. Je kunt er ook veel andere fietsspullen kopen.

Op crvv.be, dit is de site van De Ronde van Vlaanderen, vind je bij De Rondeshop een link naar retrotruitjes. Wederom mooi!

Wie totaal into retrofietsen is checkt best ook even retrofietser.nl.



Fietsrugzakken

Foto: Marginton.nl
In de fietsmode zijn de rugzakken ook hot. Er zijn heel wat messenger bags, zoals dat heet. De bekendste is wellicht die van Ortlieb, maar tegenwoordig zijn er veel coole modellen. Vaak gemaakt van canvas. De Millican canvas Merbag is zo'n prachtig model. Ook Brooks heeft er eentje gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten