vrijdag 24 februari 2017

Monster Bullitt

Ik ben gek op bakfietsen en vooral op de Bullitt van Larry vs Harry, maar dit model is de max! Ideaal voor in het hoge noorden? Echt machtig!


Fietsberaad

Naast alle fietsersbonden zoals de Fietsersbond, Wielerbond Vlaanderen en Vlaamse Wielerbond is er ook nog een fietsberaard. (Ik maakte eerder een vergelijking van die 3 verschillende bonden. Bekijk hiervoor eerdere berichten.) Dankzij mijn buurman ben ik van www.fietsberaad.be op de hoogte. Nog een organisatie?? Fietsberaad gaat uit van de overheid. Fietsberaad onderzoekt zaken voor de overheid en doet suggesties op gebied van fietsen. Fietsberaad werkt nauw samen met de Fietsersbond. De website bevat zeer interessante artikels. Zeker een bezoekje waard!

woensdag 22 februari 2017

Adidas schoenen voor klikpedalen

Ik vind deze schoenen schitterend. Dit model is een icoon. Ik zou ze prachtig vinden voor in de lente en de zomer tijdens het woonwerk-verkeer te dragen. Echt de max!

Foto gevonden op Instagram gepost door The pad less padeled.

vrijdag 17 februari 2017

Misbruik maken van het fietspad 7

Werken op het fietspad. Gewoon een bordje dat er werken zijn en een camionette. Geen alternatieve route. Langs beide zijden is er een gracht. Je kunt er net langs met je fiets in het slijk. Ik kom op dit fietspad vaak 2 oudjes tegen met hun driewieler die moeilijk te been zijn. Ouders met een fietskar hebben dikke pech. Die kunnen dan allemaal niet meer door en moeten dan op de autobaan waar auto's en vrachtwagens 70 mogen maar eigenlijk 90 rijden. 


Misbruik maken van het fietspad 6


Op het fietspad is er altijd plaats om te parkeren!! Neen!!!! Zo breng je fietsers in gevaar. Ook al is het maar voor even, dan breng je ook fietsers in gevaar! Bij al de filmpjes hieronder merk je dat er parkeerplaats is in de buurt. Dat is dan wel enkele meters dat die persoon verder moet stappen. Hopelijk zal met de komst van de nieuwe mobiliteitsplannen overal waardoor de fiets booming is er meer toezicht zijn op dit soort zaken door de Politie.



dinsdag 14 februari 2017

Aankoop Merckx emx1

Ondertussen even een nieuwe fiets aangekocht voor enkele toertjes met de vrienden van de triatlon. Het is een full carbon fiets, velgen van 35 mm, Shimano 105. De fiets is in uitstekende staat. Schitterend geolied ketting. Ik had zo'n tool mee om te checken of de ketting en cassette aan vervanging zijn. Zo wist ik dat de ketting en cassette zo goed als nieuw zijn. Het enige dat wat moeilijk was is het bepalen van de maat omdat het een slooping frame is, maar het past perfect. De vorm en de looks zijn prachtig. Bij de fiets was er ook een Garmin Edge 200. De fiets is van 2013. Ik kreeg er het aankoopbewijs, boek van Merckx, 2 binnenbanden, fietsschoenen merk Fizik, helm en Garmin Edge 200 inclusief oplader bij. Ik betaalde 720 euro. Ik vond de fiets via 2dehands.be. Bovendien was het dan nog vlakbij! Hiervoor reed ik met een oude fiets, met een carbon voor en achtervork. Schitterende fiets, met mooie looks, van Merckx en een zacht prijsje en dan nog in topstaat! Very happy dus!!


Misbruik maken van het fietspad 5

Hier onder twee filmpjes gemaakt van mijn buurman Peter met een cameraatje op zijn stuur. Let bij het eerst filmpje op de parkeerstrook die slechts 1,5 meter ernaast ligt. Toch kiest deze aannemer om op het fietspad te parkeren. Geen directe belemmering? Toch wel, want daarna draait het fietspad waarop ook brommers aan 45 km/h rijden. Je kan ze dus niet zien afkomen.

Let bij het tweede filmpje hoe deze mama met kindjes kamikaze het fietspad oversteekt. Het is dan altijd de schuld van de fietser!


zondag 12 februari 2017

Misbruik maken van het fietspad 4

Deze week weer enkele kerels gezien die mooi misbruik maken van het fietspad. Een vrachtwagen die je in het donker in tegengestelde richting laat fietsen. De andere foto is uiteraard voor werken. Voor werken mag het altijd. Weer konden deze auto's gewoon even op de weg parkeren ipv op het fietspad. Maar wat als een auto even opzij zou moeten of even wachten!!??


woensdag 8 februari 2017

Mijn toolbag

Hier nog de foto's van mijn toolbag die ik al steeds meeneem in mijn fietstassen. Het is eigenlijk een hoes  voor een gps van het merk Hama. Er zit een reserveband, een pompje met CO2-cartouches, bandenlichters en enkele sleuteltjes. 



woensdag 1 februari 2017

Toolbags

Foto: wired.com
Deze toolbags zijn cool. Alles zit mooi samen om een reparatie te doen. Nu gebruik ikzelf een hoesje van een gps. Aan de ene kant zit de reserveband en aan de andere kant bandenlichters, gasbommetje en kraantje. Een een sleutelje of twee. Het zit standaard in mijn fietstassen die ik gebruik voor woon-werkverkeer. Via deze link kun je nog een review lezen van de toolbag op de eerste foto: https://gearjunkie.com/timbuk2-tool-shed.

Op de tweede foto zie je een toolbag gemaakt van oude binnenbanden. Cool gevonden!


Het merk Timbuk2 heeft ook heel coole andere fietstassen. Bekijk: http://www.timbuk2.com/.

Foto: Rosebikes.nl
Op Rosebikes.nl vond ik nog deze toolbag. Zeer compact. Je kunt er geen reserveband ik kwijt, maar kost slechts 6,05 euro. 

Park Tool heeft er ook een model. Ik vond deze van op de foto op: http://blog.treefortbikes.com/index.php/posts/409. Een prijs vond ik er niet van.




Deze Mopha tool roll heeft de meeste uitstraling. Mooi gemaakt. Wel misschien eerder iets voor retro fietsen. Klik op: http://gearpatrol.com/2012/04/30/e-h-works-mopha-bike-tool-roll/ voor meer info. Kost 44 dollar.
Foto gevonden op Pinterest
Misschien nog even vermelden dat ik geen toolbag/gereedschapsrol kon vinden bij Ortlieb of Vaude. Nog een gat in de markt voor hen! :-) Zij bieden alleen enkel zadeltasjes aan. Ik ben persoonlijk niet zo voor van die zadeltasjes. Die zijn goed voor racefietsen, maar als je kan stop je het beter in een fietstas en bij voorkeur  mooi bij elkaar in zo'n gereedschapsrol. Hoewel ik voor racefietsen dan weer meer voor een materiaalbeker ben dan voor een zadeltasje. Zo'n zadeltasje zwabbert wanneer je recht op de trappers staat. Het nadeel is wel dat sleuteltjes in zo'n beker meer voor lawaai zorgen als ze tegen de harde rand zitten.